Lambda sensor verwijderen & uitschakelen

De lambda sensor, ook wel de lambdasonde genoemd, is een sensor die de lucht/brandstofverhouding van de motor aan het regelen is.

 • Softwarematig, geen gesleutel aan je auto
 • Geen foutmeldingen of storingen
 • Geen schade aan je katalysator
 • Motormanagement lampje zal niet meer branden

De sensor kan je vinden bij de uitlaatpijp, gemonteerd en wel. Bij de nieuwere auto’s heb je meestal twee sensoren in plaats van één.

Bereken je kosten met de EA calculator

 • Custom uitlaat kosten worden achteraf berekend.
 • Bij EA-Customtuning kun je ervoor kiezen om 2, 4 of 5 gordels aan te passen.
 • Gehele B stijl / voorraam Chameleon / voorportieren
 • Stuur customization €599,- voor alle auto’s.
 • Velgen spuiten, 4 velgen voor €399,-
 • € 0,00

10+ jaren ervaring

Met de kennis en kunde waarover wij beschikken transformeren wij jouw auto tot jouw droomauto.

Maatwerk service

Voor ons betekent klanttevredenheid alles, daarom ook dat wij tot het uiterste gaan.

Voor en door liefhebbers

Omdat wij zelf ook ware auto fanaten zijn, begrijpen wij als geen ander waar jij behoefte aan hebt.

Topkwaliteit

Om 100% tevredenheidsgarantie te kunnen leveren gebruiken wij enkel de allerbeste middelen.

Remklauwen-spuiten-Tilburg-Eindhoven-Breda-Noord-Brabant

Wat doet de Lambda sensor?

Praktisch gezien is de functie van de sensor dat het ervoor moet zorgen dat de verbranding van de brandstof schoon gebeurt en dat er zodoende ook zo min mogelijk uitlaatgassen worden uitgestoten die schadelijk kunnen zijn.

Een mogelijke gevolg kan zijn dat de katalysator van je auto daardoor beschadigd zal raken, mits de lambda sensor al enige tijd dermate beschadigd is dat het niet meer functioneert naar behoren.

Lambda sensor stuk en vervangen van lambda sensor

Is je lambda sensor stuk of denk je dat je auto toe is aan het vervangen van lambda sensor? Zoals alle elementen die in je auto zitten kan de lambda sensor ook mankementen of tekortkomingen oplopen en vertonen na verloop van tijd. Soms kan het zijn dat de sensor nog functioneert en dat de kabel ervan schade heeft opgelopen. Hoe dan ook, wanneer je vermoedens hebt dat je lambda sensor niet goed meer werkt, kan dit ertoe leiden dat je auto meer uitlaatgassen uitstoot. Als de uitlaatgassen niet goed worden geregeld kan dit tevens schadelijke gevolgen hebben voor de katalysator.Oorzaken kunnen zijn dat de kabel of de sensor zelf al enige tijd beschadigd zijn of dat ze niet goed onderhouden zijn. Je kan dan bijvoorbeeld ook allemaal lichtjes zien branden op je dashboard, die aangeven dat de sensor aandacht nodig heeft. Hoewel het vervangen van de lambda sensor relatief simpel kan zijn, adviseren we je toch om dit te laten doen door specialisten. De sensor is namelijk niet makkelijk los te krijgen, waardoor mogelijk hamerslagen, olie en het warmdraaien van de motor aan te pas kunnen komen. Onze specialisten weten daar uitstekend raad mee en kunnen je daarom prima van dienst zijn!
Chiptuning-Auto-Tilburg-Eindhoven-Breda-Noord-Brabant-1

MAAK DIRECT JOUW AFSPRAAK!

Over EA Custom-Tuning

Onze professionals gaan uiterst secuur te werk en hebben jaren ervaring. EA Custom-Tuning doet er alles aan om jouw droomauto tot werkelijkheid te brengen. Wij luisteren naar de wensen van onze klant en proberen de verwachtingen voorbij te streven.

Beste software

Gratis brainstormsessie

100% garantie

Specialist per afdeling

Dus mocht je vragen of twijfels hebben? Schroom dan alsjeblieft niet om een vrijblijvend gesprek in te plannen zodat we kunnen evalueren waar je echt behoefte aan hebt.
google

Reviews

Wij zijn graag transparant met je. Daarom zal je hieronder alle reviews terugzien die onze klanten hebben achtergelaten op Google. Daarbij hanteren wij uiteraard 0% censuur en 100% transparantie!

m-icon

M Til

★★★★★

Deze garage werd me al een langer tijd aangeraden, om mijn Audi A3 na een lange tijd toch een beetje te versnellen. Na een beetje navragen was ik bij EA customtuning beland, en heb hier mijn Audi van stage 1 gechipt, waarbij er een verschil van 145pk tot bijna 200 ontstond. Rij nu al een jaar met de chipchuning en ben er meer als tevreden over voor mij een grote pluspunt voor dit bedrijf.

d-icon

Dennis Weterings

★★★★★

Na advies gekozen voor dit bedrijf. Hier mijn auto laten tunen stage 1 en ramen laten blinderen. Zeer tevreden over de kwaliteit en klantvriendelijkheid van de mensen hier. Staan meteen voor je klaar en leveren de beste service!

i-icon

Ibrahim Mohamed

★★★★★

Beide bedrijfsautos van Mijn taxibedrijf hier mogen blinderen mogen chiptunen . Hartstikke tevreden over de communicatie en werk dat er geleverd is uiteraard met garantie op beide diensten en gelukkig ook met factuur wat bij vele bedrijven niet kon dus lekker afschrijfbaar voor de ondernemers onder ons!!

i-icon

IA

★★★★★

Wij van Automakelaarz brengen onze autos hier voor het wrappen van onze raamlijsten zeer tevreden met onze samenwerking en hopen op lange termijn zo verder te kunnen gaan.

p-icon

Piet Henk

★★★★★

Ik heb mijn ramen van mijn Bmw x5 hier mogen blinderen . Heel erg professioneel heb mogen wachten in hun wachtruimte binnen 2 uur was ik weer de weg op en levenslang garantie op het tinten gekregen een grote aanrader.

Ps bedankt voor de koffie tot de volgende.

a-icon

Ayoub Kantouh

★★★★★

Heb van mijn a klasse sfeerverlichting mogen laten inbouwen op korte termijn ziet er echt tiptop uit en met 64 kleuren harstikke professioneel en zelfde als een originele zal wederom binnenkort terugkeren om wat andere dingen te laten doen.

Contact

Wil je meer te weten komen over bijvoorbeeld chiptuning, ramen blinderen of jouw autogordels vervangen? Of heb je andere vragen met betrekking tot een van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Je kan ons telefonisch bereiken op: +31 6 87566767 of stuur een email naar: info@eacustomtuning.nl.

Onze medewerkers staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Wij beschikken over een eigen garage waar jij natuurlijk altijd welkom bent om langs te komen voor een bakje koffie. Adres: Goirkekanaaldijk 221-19, 5048 AA, Tilburg.

Terugbelformulier

Veelgestelde vragen

Waarom Lambda sensor verwijderen & uitschakelen?

Het kan zijn dat bijvoorbeeld de lambda sensor defect is en daardoor na verloop van tijd schade kan geven aan de katalysator. Daarom kan het verwijderen van de lambda sensor verstandig zijn.

Hoeveel kost Lambda sensor verwijderen & uitschakelen?

Dit hangt sterk van de auto af. Wij maken graag een vrijblijvende kostenoverzicht wanneer je contact met ons opneemt.

Waar werken jullie voor Lambda sensor verwijderen & uitschakelen?

In Tilburg is onze garage gesitueerd en daar ben je welkom van maandag tot zondag.

Kunnen jullie voor elke auto Lambda sensor verwijderen & uitschakelen?

In principe wel, afhankelijk van de auto. Neem contact met ons op zodat we dat kunnen vaststellen.

Zal ik een afspraak maken bij jullie eerst om langs te komen?

Graag! Zodoende kunnen wij onze beloften tijdig nakomen tegenover onze klanten.

Wat maakt EA-Custom Tuning uniek?

 • 10 jaar ervaring
 • Altijd strak afgewerkt
 • Klant = koning
 • 7 dagen per week geopend
 • Voor exclusieve & normale auto’s
 • Voor zowel particulieren & bedrijven
 • Geen wachttijden & flexibel
 • Team van echte vakspecialisten

Voor snel contact kan je ons bellen!

Call Now Button